VSD Food Machinery - Nijverheidsstraat 11c - 7641 AB Wierden - +31 (0)546 873 032 en fax +31 (0)546 861 265 - E-mail info@vsd.nl - K.v.K. 08114388
Sinds 1979
Naverbranders

VSD Naverbranders zijn individueel inzetbaar en kunnen worden toegepast daar waar rook en geuremissies niet zijn toegestaan. Het principe van de naverbrander is als volgt; rookgassen van de rookkast(en) worden via roestvrijstalen rookkanalen naar de verbrandingskamer van de naverbrander geleid.
De rookgassen worden middels een brander verhit naar een temperatuur tussen de 600 en 750 °C. Hierdoor verbranden de oxideerbare stoffen waardoor onder de emissiewaarden van de Duitse emissieveiligheidswet (BIm SchG) wordt gebleven en voldoet de naverbrander volledig aan de TA-Lucht. (technische instructie tegen luchtvervuiling)
De gereinigde lucht met een afgas temperatuur van c.a. 250 °C verlaat via een schoorsteen de naverbrander.