VSD Food Machinery - Bedrijvenpark Twente 54 | 7602 KC Almelo | +31 (0)546 873 032 | E-mail info@vsd.nl NL | ENG
1
De juiste temparatuur is erg belangrijk
Wij zijn gespecialiseerd in: Roken, koken, braden, grillen en marineren
Een van onze projecten met gebraden peking eend

Bereidingsmethodes

Bij het opschalen van traditionele bereidingswijzen staat een producent altijd voor een aantal uitdagingen. De eerste uitdaging is dat traditionele bereidingsmethodes op grote schaal niet goed werken. Een goed voorbeeld is het roken van kaas. Traditioneel gebeurt dit in een rookkast waar de kazen naast elkaar hangen. Industriële kazen hebben een groot formaat en liggen op de rug. Hoe zorg je dan toch voor een goede rookcirculatie? En hoe voorkom je dat het teer, dat zich in de rook vormt, neerslaat op de producten? VSD heeft dat opgelost door middel van een rookkast met horizontale luchtstroming. Speciale uitstroommonden vangen de teerdruppels uit de lucht op, zodat deze niet op het product terechtkomen.

Meten

Een tweede uitdaging is dat traditionele producten nooit allemaal hetzelfde zijn. De ene pekingeend is bijvoorbeeld net iets vetter dan de andere. Koks hebben feeling voor het product en sturen het proces handmatig bij. Bij industriële producten moet het eindproduct altijd dezelfde kwaliteit hebben; van bijsturen op gevoel kan dus geen sprake zijn. Daarom worden de machines van VSD voorzien van geavanceerde meetapparatuur. Soms is het technisch onmogelijk om een parameter, zoals de kerntemperatuur, direct te meten. De apparatuur meet dan andere gegevens waarmee de software de kerntemperatuur berekent. Aan de hand van deze meetgegevens worden kookprogramma’s tijdens het proces aangepast. Hierdoor heeft het eindproduct altijd dezelfde kwaliteit.

VSD Food Machinery | Kamer van Koophandel | 081 143 88 | BTW NL8118.84.983.B01
Powered by Wallbrink Crossmedia & CreativeCrossmedia