VSD Food Machinery B.V. - Bedrijvenpark Twente 54 | 7602 KC Almelo | +31 (0)546 873 032 | E-mail info@vsd.nl NL | ENG
1
Niewe trend: pulled pork, chicken and beef

Nieuwe trend: pulled pork, chicken en beef

Het komt uit Amerika en heeft inmiddels ook vele Nederlandse restaurants bereikt: pulled pork, chicken en beef. Zelfs supermarkten en McDonalds bieden deze langzaam gegaarde lekkernij aan. En geen wonder ook, het malse vlees laat zich goed combineren en is verrassend lekker.

In Amerika kennen ze pulled pork al jaren. Daar wordt meestal een schouderstuk of procureur op grote barbecues, smokers, op een lage temperatuur gegaard. Wanneer het door en door gerookt is, kan het uit elkaar getrokken worden. Hoewel pulled pork op allerlei op manieren gegeten kan worden, wordt het traditioneel geserveerd op een wit kadetje met wat coleslaw en een saus op basis van azijn.

Kleur en smaak

Veel producenten garen het vlees in een darm en voegen eventueel nog een rooksmaak toe. Maar dat leidt niet altijd tot het beste resultaat. Voor pulled pork, chicken en beef is het belangrijk dat het vlees gaar gerookt is en een lekkere rooksmaak heeft. Ook de kleur en de (pink ring) van het vlees moet mooi zijn.

Speciale rookkasten

VSD heeft rookkasten ontwikkeld voor het roken en garen van pulled pork. Belangrijk is dat ze het effect van zo’n grote Amerikaanse barbecue kunnen nabootsen. Wie al een VSD rookkast heeft, kan deze eventueel laten ombouwen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Deel

VSD Food Machinery | Kamer van Koophandel | 73505498 | BTW NL859552408B01
Powered by Wallbrink Crossmedia & CreativeCrossmedia